یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

به عنوان کسی که مقید هستم روزانه دست کم دو بار در صبحگاهان و نیز پس از نماز مغرب ، قرآن بخوانم باید بگویم که هر بار نکته و مطلب جدیدی از این کتاب آسمانی دریافت می کنم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در اولین کنگره ملی قرآن پژوهی و طب، که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشتند: خوشبختانه و به لطف الهی ، جوانان و اساتید ما در سال های اخیر، پشت سر هم موفقیت های علمی درخشانی را کسب کرده و روز به روز رتبه و جایگاه علمی کشورمان را ارتقا داده اند و انشاالله روزی ما صادر کننده علم به دنیا باشیم.

ایشان همچنین ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این کنگره و ابراز خرسندی از پیشگامی دانشگاه های علوم پزشکی قم در خصوص تبیین رابطه طب و قرآن پژوهی گفتند: به فضل الهی استعداد، آمادگی و هوش سرشاری در جوانان کشور ما وجود دارد و همین مساله باعث شده وقتی وارد عرصه های مختلف علمی شوند، آثار ارزشمند زیادی را تولید و عرضه کنند.

معظم له تصریح کردند: دانشجویان عزیز متوجه باشند این طور نیست که ما همیشه مصرف کننده علوم غربی باشیم و این را هم بدانند که ما در گذشته به ویژه قرون وسطی، بنا بر اذعان متفکران غربی همچون گوستاو لوبون، صادر کننده علوم به دنیای غرب بوده ایم و آن ها با بهره گیری از علوم دانشمندان ما توانسته اند به پیشرفت امروزی خود برسند.

ایشان در ادامه از ابراز محبت مسئولان و دست اندرکاران برگزاری این کنگره همچنین شخصیت های حاضر در جلسه به خاطر تقدیر و تجلیل از ایشان ، قدردانی کرده و گفتند: این محبت هایی که دوستان و بزرگواران به بنده داشتند، در واقع تکریم  قرآن، اسلام و نظام می باشد.

این مفسر برجسته قرآن کریم همچنین با اشاره به کلام گهربار امیرالمومنین علی (ع) در رابطه با قرآن کریم ابراز داشتند: امام علی (ع) در حدیثی می فرمایند که قرآن ، بهار دلها و چشمه جوشان علم است و مجالست و انس با این کلام الهی سعادت و نجات آدمی را تضمین می کند.

ایشان افزودند: بنده از ابتدای عمر، این توفیق را داشتم که با قرآن مانوس باشم به طوری که پس از 15 سال کار بر روی تفسیر نمونه، تفسیر موضوعی قرآن را شروع کردم؛ به عنوان کسی که مقید هستم روزانه دست کم دو بار در صبحگاهان و نیز پس از نماز مغرب ، قرآن بخوانم باید بگویم که هر بار نکته و مطلب جدیدی از این کتاب آسمانی دریافت می کنم.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفتند: باید توجه داشت که قرآن، کتاب طبی یا ریاضیات، روان شناسی و ... نیست بلکه در این کتاب مقدس اشاراتی هم به مسایل علمی شده است.

ایشان همچنین با اشاره به این که قرآن دارای سه بخش متون، اشارات و بطون می باشد، خاطرنشان کردند: در قرآن کریم به پنج میوه بهشتی خرما ، انار، انگور، زیتون و انجیر اشاره شده است؛ ما وقتی به کتب تغذیه مراجعه می کنیم به این مساله پی می بریم که این میوه ها چه نقشی در سلامت انسان دارند.

معظم له افزودند: بنده خودم مدتی مشکل جسمانی داشتم و به هر دکتری که مراجعه می کردم، نتیجه ای نمی گرفتم تا این که آیه مبارکه « فیهما فاکهه و نخل و الرمان» نظرم را جلب کرد و اندیشیدم که چرا قرآن نخل و رمان را در کنار هم قرار داده است؛ با پی بردن به این مساله توانستم مشکلم را حل کنم.

ایشان تاکید کردند: به تعبیر امام علی (ع) کسانی که قرآن دارند ، غنی هستند و کسانی که آن را ندارند ولو آن که همه چیز داشته باشند، باز هم فقیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha